یکی از انواع پسته های خوب جهان پسته ممتاز رفسنجان است. پسته در دنیا انواع مختلفی دارد. به طور کلی آنها را بر اساس محل مبدا طبقه بندی می کنند. هر کشوری انواع خاص خود را دارد. تفاوت اصلی رنگ، طعم، اندازه، دوره برداشت و کیفیت است.
ایران یکی از کشورهای تولید کننده اصلی در سطح جهان است. ایرانیان به طیف وسیعی از انواع پسته خود می بالند و هر کدام طعم و ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود را دارند.
انواع پسته ایرانی چیست؟ پسته یکی از آجیل های محبوب در ایران و سراسر جهان است. ارقام پسته کشت شده در ایران متعلق به گونه اهلی با نام علمی Pistacia Vera می باشد.
ایران دارای بیش از 70 رقم و ژنوتیپ پسته ماده و تعداد زیادی ژنوتیپ نر است. از معروف ترین انواع پسته در ایران می توان به کله قوچی، اکبری، احمد آقایی و فندقی اشاره کرد.
انواع پسته ایرانی بر اساس شکل: پسته های ایران را می توان بر اساس معیارهای مختلفی دسته بندی کرد. در یک تقسیم بندی کلی تر، انواع پسته بر اساس شکل و اندازه به چهار گروه تقسیم می شوند:
گرد: شکل میوه کروی و درجه باز بودن پوسته آن که به آن لبخند پسته می گویند بسیار زیاد است. رنگ سطح هسته بنفش و رنگ پوست کرم است. در حال حاضر حدود نیمی از پسته ها پسته گرد محسوب می شوند.
جامبو: میوه آن فندقی شکل و دارای درصد لبخند متوسط است. هسته آن دارای رنگ هسته قرمز مایل به خاکستری و پوست آن به رنگ سفید استخوانی با تیرگی متوسط است.
بلند: شکل میوه مستطیلی دراز (بادام) با درجه باز بودن پوسته بالا. رنگ هسته آن بنفش و رنگ پوست استخوانی آن بسیار روشن است. Super Long: میوه بادام شکل است و درجه باز بودن پوسته آن بالاست. رنگ سطح هسته بنفش قهوه ای و رنگ پوست استخوانی کرم تیره است.
رقم فندقی در گروه گرد طبقه بندی می شود. رقم احمد آقایی در گروه طویل، کله قوچی در گروه جامبو و اکبری از نوع پسته فوق بلند محسوب می شوند. انواع پسته ایرانی بر اساس زمان گلدهی، در تقسیم بندی دوم، پسته ها را به سه گروه تقسیم می کنند و بر اساس زمان گلدهی آن ها می باشد :
گلدهی زودرس، گلدهی متوسط، دیر گلدهی، به عنوان مثال کله قوچی در زودگل، رقم احمد آقایی در گروه گل متوسط و نوع اکبری در گروه دیرگل قرار می گیرند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.